Geen categorie

Gerard Palts scoort hit dankzij Roy Donders!

Dankzij_Roy_Donders_een_hit_(Foto_ANP)

Niet alleen de huishoud- en stylingtips van Roy Donders uit Tilburg worden door het hele land overgenomen, Nederland zet ook massaal Donders’ favoriete muziek op de iPod. De stylist van het Zuiden riep in zijn programma dat ‘Jongen van de Handel’ zijn lijflied is en het is wéér raak.

Het nummer van zanger Gerard duikt na jaren opeens op in de iTunes top 100. In de laatste uitzending van Donders’ programma is te zien dat de stylist het financieel wat zwaar heeft. Maar, zo vertelt hij trots, hij is een ‘Jongen van de Handel’. Een daarom kan hij het lied van Zanger Gerard uit Apeldoorn uit volle borst meezingen.

Jongen van de Handel
“Want hij verkoopt wat je maar zoekt”, brult de huispakkenmaker mee. “Een mooie klok of een spijkerbroek…”. De stylist schijnt namelijk altijd wel een oplossing te vinden als er even wat minder dames langskomen voor een coupe van betonnen pijpenkrullen.

Donders gaat altijd helemaal los als ‘zijn’ lied gedraaid wordt. “Als dit stuk komt ga ik altijd op de kruk staan!”, vertelt hij. Donders heeft inmiddels al heel wat fans die zijn ‘evangelie’ volgen. Door bijvoorbeeld wasverzachter in een pannetje te koken, zodat je hele huis lekker ruikt. Of neem de massale run die ontstond op ‘Roykes worstenbroodje met katenspek’.

Hit
Zanger Gerard bracht het nummer eigenlijk al in 2010 uit. “Toen had ik al redelijk succes met de single, maar een echte hit bleef helaas uit.” De zanger zegt dat hij nu overstelpt wordt met telefoontjes. “Radiostations vragen me om de track te sturen en er zijn veel aanvragen voor optredens.”

Bron: Omroep Brabant

Jongen van de Handel ‘Hollandse Nieuwe’ bij RadioNL

Unknown

Gerard Palts is met zijn nummer ‘Jongen van de Handel’ bekroont tot ‘Hollandse Nieuwe’ week 49 (2013) bij RadioNL en heeft daarnaast ook nog eens de ‘Oranje Kroon’ te pakken bij TV Oranje.

Daarnaast kwam Gerard binnen op nummer 26 in de Nederlandse Top 30 en schoot uiteindelijk door naar nummer 10. De single heeft uiteindelijk 7 weken in de Top 30 meegedraaid.

Gastrol Gerard Palts in Flikken Maastricht

Gerard Palts speelt de rol van ‘Zanger Rafael’ in de populaire serie Flikken Maastricht (S06 E02 – Slangenkop).

Samenvatting: Nadat een Chinees meisje in een massagesalon in elkaar geslagen is, brengt een klant haar naar het ziekenhuis. Daar verdwijnt ze, voordat de artsen haar goed en wel hebben kunnen onderzoeken. Kort daarna wordt het afgehakte hoofd van het meisje gevonden. Uit onderzoek blijkt dat een Chinese restauranthoudster het meisje uit het ziekenhuis ontvoerd heeft. Al gauw wordt deze mama Wong verdacht een slangenkop te zijn, een grootschalige mensenhandelaarster.