Gerard Palts & Friends II

Gerard Palts & Friends II

Zaterdag 16 maart 2019 organiseert Gerard Palts, na een succesvolle eerste editie in 2017, opnieuw een groot evenement: Gerard Palts & Friends II bij Café Spekhorst in Rijssen!

Naast Gerard Palts zijn er optredens van Rinus Ponsen, Rik Nijman, Ray van der Heijden, Joey Kramer, Jermaine Stuiver, Franky Falcon, Jordi Falcon, Rodney Visser en Roy Hoffman. De presentatie wordt verzorgd door André Pronk.

De entree is gratis en het evenement begint om 20:00!

Café Spekhorst
Grotestraat 26
7461 KG Rijssen

Gerard Palts maakt tussenstand 3FM Serious Request bekend: €3.408.661,-

KLEIN-FORMAAT-NPO_3FM_SR_17_LANDSCAPE_170901-page-001-1030x705

Jaarlijks strijkt het Glazen Huis van 3FM Serious Request ergens in Nederland neer om geld op te halen voor het Rode Kruis. Dit jaar is er gekozen voor de thuisstad van Gerard: Apeldoorn. Het thema is ‘Breng ze weer samen’ en Gerard Palts is als ambassadeur betrokken bij deze editie van Serious Request. Zo kreeg de geboren en getogen Apeldoorner de eer om op zaterdag 23 december de tussenstand bekend te maken: €3.408.661,-

‘Apeldoorn leeft!’, antwoordt een glunderende Gerard Palts op de vraag van 3FM-dj Eva Koreman hoe het evenement verloopt. ‘Er heerst een fantastische sfeer en het is helemaal leuk dat het in Apeldoorn plaatsvindt’, vervolgt Gerard. Vervolgens mag hij de tussenstand bekend maken en die is ongekend: €3.408.661,-. ‘Fantastisch, echt fantastisch’, klinkt het uit de mond van de zanger, die vervolgens springend en juichend met een uitbundige menigte van 10.000 mensen de uitslag viert.

3FM Serious Request is de veertiende editie van de jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. De opbrengst van deze editie zal worden ingezet om verscheurde families te herenigen in rampgebieden. Gaststad van Serious Request 2017 is Apeldoorn, waarmee het evenement voor de eerste keer in de provincie Gelderland plaatsvindt.

Voor meer informatie over 3FM Serious Request: https://www.npo3fm.nl/seriousrequest

Gerard Palts & Friends

Gerard Palts & Friends

Zaterdag 2 september 2017 organiseert Gerard Palts een groot buitenevenement in Doetinchem bij Cafe ZusenZo: Gerard Palts & Friends!

Naast Gerard Palts zijn er optredens van Wesley Ponsen, Joey Kramer, Mark Neerbos, Jeffrey Stappers, Patrick Karssen, Rinus Ponsen, Jermaine Stuiver, Franky Falcon, Jordi Falcon en Roy Hoffman.

De entree is gratis en het evenement begint om 20:00!

Cafe ZusenZo
Korte Kapioeniestraat 1-A
7001 CA Doetinchem

Persbericht ‘Jij Bent Een Golddigger’

Jij Bent Een Golddigger

Gerard Palts uit Apeldoorn wordt in het land ook wel de ‘jongen van de handel’ genoemd. Deze alias kreeg Gerard doordat hij in 2013 bekend werd met zijn gelijknamige hitsingle ‘Jongen van de Handel’. Roy Donders prees het nummer in zijn realityserie ‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ en omschreef het zelfs als zijn ‘lijflied’.

Gerard, die wekelijks optreedt op de meest uiteenlopende feesten, bracht in 2015 het liedje ‘Julietta’ uit. Hoewel het liedje zeer goed werd ontvangen, wilde Gerard toch terug naar een type liedje als ‘Jongen van de Handel’.

Gerard besloot hiervoor zelf de pen in de hand te nemen. Hij schreef de single in samenwerking met Frank van Etten, die overigens ook verantwoordelijk is voor de tekst van zijn hitsingle ‘Jongen van de Handel’. Uit deze samenwerking ontstond het nummer: ‘Jij Bent Een Golddigger’. Het lied is een échte Hollandse meezinger en de accordeon is terug van weggeweest.

Er wordt nu al door kenners geroepen dat dit wel eens de kroegenhit van 2017 kan worden. Gerard zelf noemt zijn nieuwe single ‘Jij Bent Een Golddigger’ de natuurlijke opvolger van ‘Jongen van de Handel’ en hoopt hier eenzelfde succes mee te boeken.

Bij de productie van zijn nieuwe single vertrouwt Gerard op zijn vaste team: Manfred Jongenelis is verantwoordelijk voor het arrangement, terwijl Kaska Producties voor de productie van de clip tekende. De promotie wordt verricht door Nel van Olm en de single zal worden uitgebracht onder het label D-River Music.

Café Sientje in Apeldoorn voert actie voor Circus Renz

 

circus-herman-renz-logo-1024x743

Café Sientje in Apeldoorn trekt zich het lot aan van het noodlijdende Circus Herman Renz. Eigenaar Gilbert Pieper van café Sientje organiseert op 21 september een benefietoptreden in de circustent van Renz in Eindhoven.

Circus Renz heeft een belastingschuld van 130.000 euro en kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en steeds hogere kosten. Eigenlijk had de schuld aan de Belastingdienst vandaag afgelost moeten zijn, maar het circus heeft een maand langer de tijd gekregen om de schuld te voldoen. Circusdirecteur Milko Steyvers hoopt dat het benefietconcert 50.000 euro in het laatje brengt.

‘Erg wat er gebeurt’
‘Mijn ouders zijn bevriend met de circusfamilie’, legt eigenaar Pieper van café Sientje in Apeldoorn uit. ‘Ik vind het erg wat er gebeurt. Het oudste circus van Nederland moet behouden blijven. Met een paar artiesten die regelmatig in het café komen, hebben we het erover gehad hoe we die mensen kunnen helpen. Vanochtend hebben we besloten om ervoor te gaan.’

Hollandse sterren treden belangeloos op
Sterren uit de Hollandse hitparade, zoals Grad Damen, Henny Thijssen, John West, Tino Martin, Stanley Hazes, Stef Ekkel, Mike Peterson, Mick Harren, de Basily Boys en Gerard Palts, treden op bij het benefietconcert voor circus Herman Renz. Volgens initiatiefnemer Pieper start vrijdag pas de kaartverkoop, maar komen de reserveringen nu al binnen.

Bassie en Adriaan
Renz toert al sinds 1911 door Nederland. Daarmee is het het oudste nog bestaande circus van ons land. Renz balanceerde eerder al enkele keren op de rand van de afgrond, maar het lukte telkens om het bedrijf op de een of andere manier voort te zetten. Een hoogtepunt uit de lange geschiedenis van het circus vormden de jaren zeventig en tachtig, toen Renz met artiestenduo Bassie en Adriaan grote successen behaalde. Er werken nu nog 65 mensen.

Bron: Omroep Gelderland

Persbericht ‘Julietta’

Julietta

Met z’n nieuwe single ‘Julietta’ slaat Gerard Palts een compleet andere weg in dan z’n voorgaande single “Jongen van de handel”.  Via Johan Kettenburg kwam hij in contact met tekstschrijver Bram Koning die samen met Jeroen Englebert  een zomers nummer op papier zette. “Ik wilde een lekker vrolijk lied in de stijl van Wolter Kroes en dat heeft producer Manfred Jongenelis goed weten uit te werken”, aldus Palts.

Gerard is zeer tevreden over Jongenelis. “Toen m’n eerste single uitkwam was ik nog een leek en ben blij dat ik destijds voor Manfred heb gekozen.  Hij weet de juiste snaar te raken en heeft voor “Julietta” alles uit de kast gehaald. De single is verschenen op het D-River Music label en de clip is opgenomen door Kaska productie

Persbericht ‘Ik Ga Vanavond Weer Stappen’

Gerard Palts - Ik Ga Vanavond Weer Stappen

Gerard Palts, wie kent hem niet? Gerard kwam een jaar geleden opeens in het nieuws toen Roy Donders zijn eerste single ‘Jongen van de Handel’ omschreef als zijn ‘lijflied’, nu brengt de Apeldoornse zanger opnieuw een gezellige meezinger uit: Ik Ga Vanavond Weer Stappen. In zijn nieuwe single brengt hij een ode aan het uitgaansleven. Gerard is dan ook trots dat hij nu zijn tweede single kan lanceren. Kenners omschrijven ‘Ik Ga Vanavond Weer Stappen’ als een krachtige, vrolijke, opzwepende, feestelijke, swingende, uptempo popsingel.

De tekst komt, net als bij zijn debuutsingle ‘Jongen van de Handel’ uit de pen van Frank van Etten, daar waar de opname opnieuw verzorgd is door Manfred Jongenelis.

Voor de clip heeft Gerard een speciale Sientje-versie van het nummer gemaakt, dit omdat de clip opgenomen is in Cafe ’t Sientje in Apeldoorn. De clip is geproduceerd door Kaska Producties.

Gerard Palts scoort hit dankzij Roy Donders!

Dankzij_Roy_Donders_een_hit_(Foto_ANP)

Niet alleen de huishoud- en stylingtips van Roy Donders uit Tilburg worden door het hele land overgenomen, Nederland zet ook massaal Donders’ favoriete muziek op de iPod. De stylist van het Zuiden riep in zijn programma dat ‘Jongen van de Handel’ zijn lijflied is en het is wéér raak.

Het nummer van zanger Gerard duikt na jaren opeens op in de iTunes top 100. In de laatste uitzending van Donders’ programma is te zien dat de stylist het financieel wat zwaar heeft. Maar, zo vertelt hij trots, hij is een ‘Jongen van de Handel’. Een daarom kan hij het lied van Zanger Gerard uit Apeldoorn uit volle borst meezingen.

Jongen van de Handel
“Want hij verkoopt wat je maar zoekt”, brult de huispakkenmaker mee. “Een mooie klok of een spijkerbroek…”. De stylist schijnt namelijk altijd wel een oplossing te vinden als er even wat minder dames langskomen voor een coupe van betonnen pijpenkrullen.

Donders gaat altijd helemaal los als ‘zijn’ lied gedraaid wordt. “Als dit stuk komt ga ik altijd op de kruk staan!”, vertelt hij. Donders heeft inmiddels al heel wat fans die zijn ‘evangelie’ volgen. Door bijvoorbeeld wasverzachter in een pannetje te koken, zodat je hele huis lekker ruikt. Of neem de massale run die ontstond op ‘Roykes worstenbroodje met katenspek’.

Hit
Zanger Gerard bracht het nummer eigenlijk al in 2010 uit. “Toen had ik al redelijk succes met de single, maar een echte hit bleef helaas uit.” De zanger zegt dat hij nu overstelpt wordt met telefoontjes. “Radiostations vragen me om de track te sturen en er zijn veel aanvragen voor optredens.”

Bron: Omroep Brabant

Jongen van de Handel ‘Hollandse Nieuwe’ bij RadioNL

Unknown

Gerard Palts is met zijn nummer ‘Jongen van de Handel’ bekroont tot ‘Hollandse Nieuwe’ week 49 (2013) bij RadioNL en heeft daarnaast ook nog eens de ‘Oranje Kroon’ te pakken bij TV Oranje.

Daarnaast kwam Gerard binnen op nummer 26 in de Nederlandse Top 30 en schoot uiteindelijk door naar nummer 10. De single heeft uiteindelijk 7 weken in de Top 30 meegedraaid.

Gastrol Gerard Palts in Flikken Maastricht

Gerard Palts speelt de rol van ‘Zanger Rafael’ in de populaire serie Flikken Maastricht (S06 E02 – Slangenkop).

Samenvatting: Nadat een Chinees meisje in een massagesalon in elkaar geslagen is, brengt een klant haar naar het ziekenhuis. Daar verdwijnt ze, voordat de artsen haar goed en wel hebben kunnen onderzoeken. Kort daarna wordt het afgehakte hoofd van het meisje gevonden. Uit onderzoek blijkt dat een Chinese restauranthoudster het meisje uit het ziekenhuis ontvoerd heeft. Al gauw wordt deze mama Wong verdacht een slangenkop te zijn, een grootschalige mensenhandelaarster.