Gerard Palts & Friends

Gerard Palts & Friends

Zaterdag 2 september 2017 organiseert Gerard Palts een groot buitenevenement in Doetinchem bij Cafe ZusenZo: Gerard Palts & Friends!

Naast Gerard Palts zijn er optredens van Wesley Ponsen, Joey Kramer, Mark Neerbos, Jeffrey Stappers, Patrick Karssen, Rinus Ponsen, Franky Falcon, Jordi Falcon en Roy Hoffman.

De entree is gratis en het evenement begint om 20:00!

Cafe ZusenZo
Korte Kapioeniestraat 1-A
7001 CA Doetinchem

Persbericht ‘Jij Bent Een Golddigger’

Jij Bent Een Golddigger

Gerard Palts uit Apeldoorn wordt in het land ook wel de ‘jongen van de handel’ genoemd. Deze alias kreeg Gerard doordat hij in 2013 bekend werd met zijn gelijknamige hitsingle ‘Jongen van de Handel’. Roy Donders prees het nummer in zijn realityserie ‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ en omschreef het zelfs als zijn ‘lijflied’.

Gerard, die wekelijks optreedt op de meest uiteenlopende feesten, bracht in 2015 het liedje ‘Julietta’ uit. Hoewel het liedje zeer goed werd ontvangen, wilde Gerard toch terug naar een type liedje als ‘Jongen van de Handel’.

Gerard besloot hiervoor zelf de pen in de hand te nemen. Hij schreef de single in samenwerking met Frank van Etten, die overigens ook verantwoordelijk is voor de tekst van zijn hitsingle ‘Jongen van de Handel’. Uit deze samenwerking ontstond het nummer: ‘Jij Bent Een Golddigger’. Het lied is een échte Hollandse meezinger en de accordeon is terug van weggeweest.

Er wordt nu al door kenners geroepen dat dit wel eens de kroegenhit van 2017 kan worden. Gerard zelf noemt zijn nieuwe single ‘Jij Bent Een Golddigger’ de natuurlijke opvolger van ‘Jongen van de Handel’ en hoopt hier eenzelfde succes mee te boeken.

Bij de productie van zijn nieuwe single vertrouwt Gerard op zijn vaste team: Manfred Jongenelis is verantwoordelijk voor het arrangement, terwijl Kaska Producties voor de productie van de clip tekende. De promotie wordt verricht door Nel van Olm en de single zal worden uitgebracht onder het label D-River Music.

Persbericht ‘Julietta’

Julietta

Met z’n nieuwe single ‘Julietta’ slaat Gerard Palts een compleet andere weg in dan z’n voorgaande single “Jongen van de handel”.  Via Johan Kettenburg kwam hij in contact met tekstschrijver Bram Koning die samen met Jeroen Englebert  een zomers nummer op papier zette. “Ik wilde een lekker vrolijk lied in de stijl van Wolter Kroes en dat heeft producer Manfred Jongenelis goed weten uit te werken”, aldus Palts.

Gerard is zeer tevreden over Jongenelis. “Toen m’n eerste single uitkwam was ik nog een leek en ben blij dat ik destijds voor Manfred heb gekozen.  Hij weet de juiste snaar te raken en heeft voor “Julietta” alles uit de kast gehaald. De single is verschenen op het D-River Music label en de clip is opgenomen door Kaska productie

Persbericht ‘Ik Ga Vanavond Weer Stappen’

Gerard Palts - Ik Ga Vanavond Weer Stappen

Gerard Palts, wie kent hem niet? Gerard kwam een jaar geleden opeens in het nieuws toen Roy Donders zijn eerste single ‘Jongen van de Handel’ omschreef als zijn ‘lijflied’, nu brengt de Apeldoornse zanger opnieuw een gezellige meezinger uit: Ik Ga Vanavond Weer Stappen. In zijn nieuwe single brengt hij een ode aan het uitgaansleven. Gerard is dan ook trots dat hij nu zijn tweede single kan lanceren. Kenners omschrijven ‘Ik Ga Vanavond Weer Stappen’ als een krachtige, vrolijke, opzwepende, feestelijke, swingende, uptempo popsingel.

De tekst komt, net als bij zijn debuutsingle ‘Jongen van de Handel’ uit de pen van Frank van Etten, daar waar de opname opnieuw verzorgd is door Manfred Jongenelis.

Voor de clip heeft Gerard een speciale Sientje-versie van het nummer gemaakt, dit omdat de clip opgenomen is in Cafe ’t Sientje in Apeldoorn. De clip is geproduceerd door Kaska Producties.

Gerard Palts scoort hit dankzij Roy Donders!

Gerard Palts uit Apeldoorn die in 2010 de track ‘Jongen van de Handel’ uitbracht onder het Rood-Hit-Blauw label weet niet wat hem overkomt. Doordat Stylist Roy Donders in zijn goed bekeken en spraakmakende programma ‘Roy Donders, Stylist van het Zuiden’ op RTL5 op maandagavond 18 November het lied ‘Jongen van de handel’ bestempeld als zijn lijflied en deze dan ook uit volle borst meezingt heeft het lied een enorme boost gekregen. Gerard weet niet wat hem overkomt, in 2010 had ik al redelijk succes met mijn single ‘Jongen van de Handel’ maar een echte hit bleef helaas uit.

Nu Roy het in zijn programma heeft gezongen en er over verteld, wordt het ineens overal weer opgepakt en ook veelvuldig naar Gerard gebeld voor boekingen. Gerard heeft gelijk contact gezocht met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw, en deze bevestigde aangenaam verrast te zijn met de commotie rondom het lied. Hij vertelde dat de track ineens in de iTunes Top 100 is verschenen, op nummer 35 en er diverse radiostations verzocht hebben de track op te sturen.

Jongen van de Handel ‘Hollandse Nieuwe’ bij RadioNL

Gerard Palts is met zijn nummer ‘Jongen van de Handel’ de ‘Hollandse Nieuwe’ week 49 (2013) bij RadioNL en heeft daarnaast ook nog eens de Oranje Kroon te pakken bij ‘TV Oranje’.

Gerard kwam binnen op nummer 26 in de Nederlandse Top 30 en schoot uiteindelijk door naar nummer 10. De single heeft uiteindelijk 7 weken in de Top 30 meegedraaid.

Gastrol Gerard Palts in Flikken Maastricht

Gerard Palts speelt de rol van ‘Zanger Rafael’ in de populaire serie Flikken Maastricht (S06 E02 – Slangenkop).

Samenvatting: Nadat een Chinees meisje in een massagesalon in elkaar geslagen is, brengt een klant haar naar het ziekenhuis. Daar verdwijnt ze, voordat de artsen haar goed en wel hebben kunnen onderzoeken. Kort daarna wordt het afgehakte hoofd van het meisje gevonden. Uit onderzoek blijkt dat een Chinese restauranthoudster het meisje uit het ziekenhuis ontvoerd heeft. Al gauw wordt deze mama Wong verdacht een slangenkop te zijn, een grootschalige mensenhandelaarster.

 

Persbericht ‘Jongen van de Handel’

Jongen van de Handel

De nieuwe single van Gerard Palts uit Apeldoorn ‘Jongen van de Handel’ wordt door de radiostations zo goed ontvangen en gedraaid dat Rood-Hit-Blauw Producties besloot deze single officieel uit te brengen en te promoten!

Na het beluisteren van de single, opgenomen bij Manfred Recordings te Etten-Leur, was RHB gelijk zo enthousiast over de verrassende tekst dat er contact werd gezocht met Gerard.

In een leuk onderhoudend gesprek bij Gerard in Apeldoorn werd al snel besloten de single van Gerard landelijk uit te brengen en een promotietour op te starten.

Er werden vervolgens snel afspraken gemaakt om een bijbehorende clip op te nemen. De clip is onlangs opgenomen op de Zwarte Markt in Beverwijk waarin de verhaallijn ‘Jongen van de Handel’ perfect tot zijn recht kwam.

De single zal verkrijgbaar zijn in de betere cd-winkel of direct online via www.discountmusic.nl
Natuurlijk is de single ook te downloaden bij legaldownload.net: www.legaldownload.net/Gerard