Evenementen

Gerard Palts & Friends II

Gerard Palts & Friends II

Zaterdag 16 maart 2019 organiseert Gerard Palts, na een succesvolle eerste editie in 2017, opnieuw een groot evenement: Gerard Palts & Friends II bij Café Spekhorst in Rijssen!

Naast Gerard Palts zijn er optredens van Rinus Ponsen, Rik Nijman, Ray van der Heijden, Joey Kramer, Jermaine Stuiver, Franky Falcon, Jordi Falcon, Rodney Visser en Roy Hoffman. De presentatie wordt verzorgd door André Pronk.

De entree is €12,50 (voorverkoop €10) en het evenement begint om 20:00!

Café Spekhorst
Grotestraat 26
7461 KG Rijssen

Gerard Palts maakt tussenstand 3FM Serious Request bekend: €3.408.661,-

KLEIN-FORMAAT-NPO_3FM_SR_17_LANDSCAPE_170901-page-001-1030x705

Jaarlijks strijkt het Glazen Huis van 3FM Serious Request ergens in Nederland neer om geld op te halen voor het Rode Kruis. Dit jaar is er gekozen voor de thuisstad van Gerard: Apeldoorn. Het thema is ‘Breng ze weer samen’ en Gerard Palts is als ambassadeur betrokken bij deze editie van Serious Request. Zo kreeg de geboren en getogen Apeldoorner de eer om op zaterdag 23 december de tussenstand bekend te maken: €3.408.661,-

‘Apeldoorn leeft!’, antwoordt een glunderende Gerard Palts op de vraag van 3FM-dj Eva Koreman hoe het evenement verloopt. ‘Er heerst een fantastische sfeer en het is helemaal leuk dat het in Apeldoorn plaatsvindt’, vervolgt Gerard. Vervolgens mag hij de tussenstand bekend maken en die is ongekend: €3.408.661,-. ‘Fantastisch, echt fantastisch’, klinkt het uit de mond van de zanger, die vervolgens springend en juichend met een uitbundige menigte van 10.000 mensen de uitslag viert.

3FM Serious Request is de veertiende editie van de jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. De opbrengst van deze editie zal worden ingezet om verscheurde families te herenigen in rampgebieden. Gaststad van Serious Request 2017 is Apeldoorn, waarmee het evenement voor de eerste keer in de provincie Gelderland plaatsvindt.

Voor meer informatie over 3FM Serious Request: https://www.npo3fm.nl/seriousrequest

Gerard Palts & Friends

Gerard Palts & Friends

Zaterdag 2 september 2017 organiseert Gerard Palts een groot buitenevenement in Doetinchem bij Cafe ZusenZo: Gerard Palts & Friends!

Naast Gerard Palts zijn er optredens van Wesley Ponsen, Joey Kramer, Mark Neerbos, Jeffrey Stappers, Patrick Karssen, Rinus Ponsen, Jermaine Stuiver, Franky Falcon, Jordi Falcon en Roy Hoffman.

De entree is gratis en het evenement begint om 20:00!

Cafe ZusenZo
Korte Kapioeniestraat 1-A
7001 CA Doetinchem

Café Sientje in Apeldoorn voert actie voor Circus Renz

 

circus-herman-renz-logo-1024x743

Café Sientje in Apeldoorn trekt zich het lot aan van het noodlijdende Circus Herman Renz. Eigenaar Gilbert Pieper van café Sientje organiseert op 21 september een benefietoptreden in de circustent van Renz in Eindhoven.

Circus Renz heeft een belastingschuld van 130.000 euro en kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en steeds hogere kosten. Eigenlijk had de schuld aan de Belastingdienst vandaag afgelost moeten zijn, maar het circus heeft een maand langer de tijd gekregen om de schuld te voldoen. Circusdirecteur Milko Steyvers hoopt dat het benefietconcert 50.000 euro in het laatje brengt.

‘Erg wat er gebeurt’
‘Mijn ouders zijn bevriend met de circusfamilie’, legt eigenaar Pieper van café Sientje in Apeldoorn uit. ‘Ik vind het erg wat er gebeurt. Het oudste circus van Nederland moet behouden blijven. Met een paar artiesten die regelmatig in het café komen, hebben we het erover gehad hoe we die mensen kunnen helpen. Vanochtend hebben we besloten om ervoor te gaan.’

Hollandse sterren treden belangeloos op
Sterren uit de Hollandse hitparade, zoals Grad Damen, Henny Thijssen, John West, Tino Martin, Stanley Hazes, Stef Ekkel, Mike Peterson, Mick Harren, de Basily Boys en Gerard Palts, treden op bij het benefietconcert voor circus Herman Renz. Volgens initiatiefnemer Pieper start vrijdag pas de kaartverkoop, maar komen de reserveringen nu al binnen.

Bassie en Adriaan
Renz toert al sinds 1911 door Nederland. Daarmee is het het oudste nog bestaande circus van ons land. Renz balanceerde eerder al enkele keren op de rand van de afgrond, maar het lukte telkens om het bedrijf op de een of andere manier voort te zetten. Een hoogtepunt uit de lange geschiedenis van het circus vormden de jaren zeventig en tachtig, toen Renz met artiestenduo Bassie en Adriaan grote successen behaalde. Er werken nu nog 65 mensen.

Bron: Omroep Gelderland